Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/joveynir/public_html/index.php on line 5
 پرتال شهرستان جوین

مشکلات اداري صنايع و معادن جوين

صنعتاساسي ترين مشکل حوزه صنايع ومعادن شهرستان جوين، فقدان متولي صنايع و معادن در اين شهرستان و وابستگي اين شهرستان در زمينه صنايع ومعادن به همراه دو شهرستان جغتاي و خوشاب به اداره صنايع ومعادن سبزوار است که مجموعاً با سه نفر نيروي انساني اعم از رئيس و کارشناس اداره ميشود، به عبارتي حوزه صنعت و معدن 4 شهرستان سبزوار، جوين، جغتاي و خوشاب با يک اداره سامان مي يايد که براي هر شهرستان کمتر از يک نفر نيروي ستادي و يا اداري دارد!!!

يکي از صنعتگران شهرستان جوين با بيان اينکه فقط صنايع ومعادن شهرستان جوين معادل کل صنايع و معادن يکي از کشورهاي آسياي ميانه است گفت: دريغ از وجود يک دفتر در اين شهرستان براي ساماندهي امور صنعتگران و رفع و رجوع امور آنان!!!

اين صنعتگر جويني با انتقاد از بي توجهي سازمان صنايع و معادن استان خراسان رضوي به حوزه صنعت ومعدن اين شهرستان و شهرستانهاي مجاور گفت: متاسفانه مشکلات اداري صنايع و معادن 4 شهرستان با سه نيروي ستادي اداره اي در سبزوار حل و فصل مي شود که فقط عنوان اداره را به خود يدک ميکشد!!

مسئول روابط عمومي شرکت کشت وصنعت جوين نيز در مورد مشکلات اداري موجود بر سرراه پروژه مهم اسيد سيتريک مجموعه کشت وصنعت جوين نيز به خبرنگار ما گفت: مدتهاست که اولين پروژه مهم اسيد سيتريک خاورميانه با 80% پيشرفت فيزيکي بدليل تامين نشدن منابع مالي و پولي آن رها شده است!!!

مهندس عليزاده با اشاره به بلوکه شدن ميلياردها تومان پول بيت المال در اين پروژه مهم و گذشت نزديک به يک دهه از آغاز ساخت آن گفت: يکي از دلايل اصلي و مهم اين پروژه در طولاني شدن و راکد ماندن آن مسئله عدم توجيه اقتصادي آن بود که خوشبختانه در يک ماهه گذشته اين مسئله در هيئت دولت مطرح و توجيه اقتصادي آن به تصويب رسيد وي با اظهار خوشحالي از توجه هيئت دولت به اين پروژه افزود: متاسفانه بعداز اعلام نظر دولت مشکل بعدي، مشکل عدم وجود نقدينگي مناسب در بانک عامل آن يعني بانک کشاورزي است، اين کارشناس کشت وصنعت جوين خاطرنشان نمود که براي حل اين مشکل نيز پيشنهادهايي داده شده و انتظار ميرود که بيش از اين بهره برداري از اين پروژه ملي و استراستژيک به تاخير نيفتد. وی با اشاره به مشکلات اداري موجود دراين مجموعه افزود: مشکلات عمده اين مجموعه در سه محور: 1-سهامداران 2- صنايع 3- کشاورزان قابل بررسي است.

مديرعامل پروژه فولاد جوين نيز اصلي ترين مشکل اين پروژه را مشکلات اداري موجود در مورد انشعاب گاز و آب اين مجتمع ذکر نمود و گفت: اگر زيرساخت هاي اين مجتمع که تاکنون در پيچ و خم اداري معطل مانده ، مرتفع نگردد ادامه کار پروژه نيز در زمانبندي مشخص و نيز راه اندازي فاز اول آن در موعد مقرر و اعلام شده محقق نخواهد شد.

کمالي فر يکي ديگر از فعالان از اين عرصه نيز با اظهار گلايه از افت شديد سهام سيمان جوين و سبزوار نيز گفت: سهامداران سيمان نگران آينده سرمايه خود در اين کارخانه ها بوده و عدم ثبات قيمت اين سهام و روشن نبودن سود پرداختي سهام به سهامداران براين نگراني افزوده است.

رئيس اداره صنايع ومعادن سبزوار، جوين، جغتاي و خوشاب در مورد مشکلات سهامداران حوزه سيمان اين شهرستان به خبرنگار ما گفت: در سالهاي اوليه پذيره نويسي سهام اين کارخانه ها بدليل فضاي کم بورس بازي و اداري آن قيمت سهام سيمان بطور کاذب و غير واقعي افزايش يافت و اکنون بدليل اشباع فضاي توليد سيمان در کشور و صدور آن به خارج و نيز از طرفي اجراي قانون حامل هاي انرژي موجب نزديک شدن قيمت سهام اين کارخانه ها به قيمت واقعي خود شده است.

مهندس مهدي اميد بخش اظهار داشت: قيمت 20 برابري مازوت اصلي ترين مسئله در توليد اين کارخانه ها و در نتيجه تاثيرگذاري در قيمت سهام آنها شده است اين مسئول بخش صنايع جوين با اشاره به عدم دسترسي اين کارخانه ها به مسير خطوط لوله گاز و مقرون به صرفه نبودن سوخت مازوت در مقايسه با آن گفت: اگر چه اين مشکلات مشکلات منطقه اي و موردي نبوده و ناشي از سياست گذاري هاي ملي است ولي با اتفاقاتي که در تغيير هيئت مديره يکي از کارخانه هاي سيمان اين شهرستان روي داده است شاهد تغييراتي در اين حوزه در آينده نزديک خواهيم بود.

وي در مورد عدم وجود دفتر صنايع و يا اداره صنايع در شهرستان جوين و يا ساير شهرستانهاي اقماري سبزوار نيز گفت: اداره اي که يک رئيس و يک کارشناس دارد چگونه ميتواند براي هر شهرستان مجاور خود دفتري ايجاد و داير نمايد؟ مهندس مهدي اميدبخش با اشاره به قانون ادغام وزارت خانه هاي بازرگاني و صنايع کشور افزود: قبل از ادغام وزارت صنايع فقط متولي امر توليد بود و در حوزه توزيع و بازار دخالتي نداشت ولي بعد از ادغام دو وزارت خانه صنايع و بازرگاني متولي توليد و بازار به يک وزارتخانه سپرده خواهد شد.

وي در مورد شايعه واگذاري پروژه فولاد جوين به بخش خصوصي نيز گفت: واگذاري اين پروژه قبل از بهره برداري و با حدود 30% پيشرفت فيزيکي در دستورکار وزارتخانه صنايع قرار گرفت ولي تاکنون تقاضايي براي خريد آن نشده است.

اين مسئول حوزه صنايع و معادن با اشاره به استقرار 29 واحد صنعتي فعال و در حال احداث در شهرستان جوين بيان داشت: تا پايان تيرماه سالجاري 29 واحد صنعتي با سرمايه گذاري 518 ميليارد ريالي موفق به اخذ پروانه بهره برداري از سازمان شده اند، وي اشتغالزايي اين واحدهاي صنعتي شهرستان جوين را 2405 نفر ذکر کرد که در زمينه توليد شکر و ملاس چغندر و نيز توليد ماشين هاي الکتريکي و توليد انواع آجر فشاري و سفال و گچ ساختماني و سنگ دانه بندي شده وتوليد انواع فرآورده هاي کشاورزي و دامي و..... بوده است.

مهندس اميدبخش در مورد امکانات معدني جوين نيز گفت: از نظر ساختاري معدني شهرستان جوين داراي سه معدن فعال با ذخيره قطعي 62 هزار تن و با سرمايه گذاري حدود 7421 ميليون ريال و اشتغال مستقيم 35 نفر را داراست اين مسئول با اشاره به موانع و تنگناهاي موجود توسعه صنعتي و معدني شهرستان بخصوص در حوزه اداري و مديريتي افزود: اخيراً با برگزاري کميسيون هاي ماهانه و برگزاري جلسات دوره اي بدنبال مرتفع سازي اين تنگناها با همکاري و مشارکت توليد کنندگان هستيم.

منبع : نسیم جوین

 
Valid CSS!  Valid XHTML 1.0 Transitional